05
Decembar

Sadin Bahuna koji je rafalom ubio Adnana i Edina saznao kaznu

Published in BiH

Bahuna je rafalima iz automatske puške kalašnjikov izrešetao Adnana Ćurevca i Edina Hrnjića zvanog Hole, koji su provalili u njegov Golf

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Sadin Bahuna (26) osuđen na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva koje se desilo 9. jula 2016. godine u Sarajevu, kazala nam je Amra Kovačević, portparol Kantonalnog suda.

Bahuna je rafalima iz automatske puške kalašnjikov izrešetao Adnana Ćurevca i Edina Hrnjića zvanog Hole, koji su provalili u njegov Golf. Ćurevac i Hrnjić su kobne noći zvali Bahunu da izađe, ali se on zaključao u kući. Potom su mu došli na vrata iznajmljenog stana u ulici Hadži Sulejmanova 11, u kojem su se nalazili Bahuna i njegova djevojka te pokušali provaliti unutra.

Kako nisu mogli ući, prijetili su mu da će ga ubiti, a njegovu djevojku silovati ako im ne da ključeve od vozila, piše Dnevni avaz.

Zatim su ušli u Bahunin neispravni Golf 2 koji je bio parkiran ispred zgrade i pokušali se odvesti. Bahuna je u međuvremenu izašao kroz prozor s druge strane kuće, uzeo “kalašnjikov”, koji mu je jedan od nastradalih navodno dao da ga sakrije, te došao do svog vozila i iz automatske puške ispalio 18 hitaca u Ćurevca i Hrnjića, a potom se predao.