28
Maj

Od 1. juna počinje ljetna turistička sezona, Panonska jezera i ove godine omiljena destinacija

Published in BiH

“Ove godine očekujemo dnevne posjete i preko 10 hiljada gostiju a ukupnu posjetu gostiju planiramo 400 hiljada” – Maid Porobić, direktor JKP Panonika Tuzla.

 

Iako još nije zvanično, za Nesiba iz Tuzle ljetna sezona već odavno je počela. Svaki sunčani dan koristi kako bi došao na Panonska jezera. Najviše kaže zbog zdravlja a u ljekovitoj vodi, priča nam zna plivati i pet sati.

 

„ Ovo je blagodat, ovo je nešto najljepše pogotov za nas penzionere. Ovo je bolje nego bilo koje more. Ljudi idu u Antaliju ali ovdje je puno ljepše, kada bi mi nudili sve besplatno u Antaliji ja ne bih otišao radije bih ovdje proveo ljeto“, rekao je za RTV Slon Nesib Suljagić.

 

O tome razmišlja i Mensud. Danas je po preporuci prijatelja prvi put došao na Panonska jezera i to iz Bihaća a kako kaže sigurno mu neće biti posljednji.

 

„ Ja sam čuo da je stvarno ljekovito. Mislim da ću naredni period dolaziti tu nego na more. Sviđa mi se sve što nudi, sve je stvarno impresivno i vidim da se priprema za otvoranje, cijene su pristupačne i oduševljen sam“, istakao je u izjavi za RTV Slon Mensud Mušeta, turista iz Bihaća.

 

Do zvaničnog otvaranja kompleksa Panonskih jezera ostala su još tri dana.

 

„U završnim smo pripremama. U naredna tri dana ćemo urediti plaže, postavka plažnog mobilijara. Ono što je najvažnije dobit ćemo Certifikat za kvalitet naše vode od Zavoda za javno zdravstvo, tako da su se stekli svi uslovi da možemo krenuti sa sezonom prvog juna“, naveo je Maid Porobić, direktor JKP Panonika Tuzla.

 

Tri slana jezera sa salinitetom kao Jadransko more i kristalno čistom vodom samo su neki od razloga zbog čega su Panonska jezera godinama najposjećenija turistička lokacija. Osim ljekovite vode, kako i sami posjetitelji vole reći Panonska jezera su oaza mira

 

Stoga se, kažu iz Uprave nadaju da će ova sezona nadmašiti prethodnu kada su u pitanju posjete.

 

Posebno, jer pored već tradicionalnih sadržaja kako kulturnog tako i zabavnog karaktera, osigurali su dodatne pogodnosti a cijene ulaznica ostale su iste.

 

„ Uveli smo porodične ulaznice, podigli smo prag besplatnog ulaza za najmlađe do četiri godine, uveli smo jednu kategoriju djece od 4 do 14 godina sa nižom cijenom i na taj način želimo da omogućimo što jeftiniji boravak našim gostima na Panonici“, istakao je Maid Porobić, direktor JKP Panonika Tuzla.

Last modified on utorak, 28 Maj 2024 21:02

Istočna Bosna