13
Novembar

Isak poručio Dodiku: Za sedam godina ćeš imati 71 godinu i slaviti rođendan u državi BiH

Published in BiH

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagirao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika "kako će za sedam godina obavljati funkciju predsjednika samostalne Republike Srpske".

 

- Sigurno je da će Milorad Dodik za sedam godina imati 71 godinu života i da će svoj 71. rođendan dočekati kao državljanin Bosne i Hercegovine. Sigurno je i to da će bh. entitet RS ostati samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države BiH - naveo je Isak.

 

Dodao je da ono što nije sigurno jeste lokacija gdje će državljanin Bosne i Hercegovine Milorad Dodik proslaviti svoj 71. rođendan, odnosno "hoće li to biti bosanskohercegovački grad Banja Luka, glavni bosanskohercegovački grad Sarajevo ili pak Državni zatvor BiH ili neki drugi državni zatvor koji će se izgraditi u narednih sedam godina".

 

- Milorad Dodik je prolazna kategorija, Bosna i Hercegovina je apsolutna konstanta - navodi se u reakciji ministra Rame Isaka, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću FMUP-a.

 

Dodik je tokom gostovanja na TVK3 na upit voditelja gdje će biti 2030. godinie odgovorio: "Bit ću u prvom mandatu predsjednik samostalne Republike Srpske".

Istočna Bosna