11
Juni

Poplavljen kolovoz na putu Sapna-Kalesija

Published in BiH

Na regionalnom putu Sapna-Kalesija zbog poplavljenog i oštećenog kolovoza saobraća se otežano, jednom trakom.

 

U ostalim krajevima kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a upozoravamo i na učestale odrone. Zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je smanjena na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te mjestimično preko prevoja.

 

Zbog radova na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća (u ulici Alipašina), saobraćaj se iz smjera Vogošće preusmjerava kroz ulicu Jukićeva, dok se iz smjera Sarajeva saobraća ulicom Alipašina, jednom trakom.

 

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

 

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

 

Na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) zbog slijeganja ceste u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

 

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

 

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

 

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Istočna Bosna