05
Juni

Krvna osveta je razlog ubistva u Velikoj Kladuši: Izet Grahović "osvetio" ubijenog brata

Published in BiH

U Velikoj Kladuši u nedjelju navečer dogodilo se ubistvo u kojem je, prema saznanjima krajiških portala, ubijen Asmir Halilagić. Prva nezvanična saznanja govore o tome da je riječ o krvnoj osveti.

 

Ubistvo se dogodilo u Caffe baru 9, a pucnjava se odigrala iz vozila u pokretu.

 

Na osnovu saznanja koje ima portal Uskvijesti.ba, u nedjelju navečer, nešto oko 22 sata, u ulici Mahmuta Zulića u bilizini školskog centra u Velikoj Kladuši, naišao je Asmir Halilagić koji je izašao iz zatvora na dopust zbog primjerenog vladanja u KPZ Zenica, gdje je služio kaznu zbog ubistva Hasana Grahovića kojeg je on ubio 7. januara 2021. godine.

 

 
"U pucnjavi koja se sinoć u 22 sata dogodila u Velikoj Kladuši ubijen je 28-godišnji muškarac", potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić u januaru 2021. godine, a Hasan je ubijen u pucnjavi koja se dogodila u restoranu u ulici Ibrahima Mržljaka.

 

Od tog stravičnog događaja, Hasanov brat Izet Grahović, kako pišu lokalni portali, spremao se za "krvnu osvetu" u kojoj bi osvetio svog ubijenog brata.

 

Kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Izet Grahović se sinoć dobrovoljno predao u prostorije MUP-a i tom prilikom predao oružje, pištolj, kojim je izvršeno ubistvo. 

 

Oružje će biti korišteno kao predmet vještačenja u toku krim-obrade.

Istočna Bosna