22
Septembar

Proizvodite organski i tradicionalno: Prijavite se na sajam "Dani plemenitog Seljaka"

Published in BiH

"Dani plemenitog Seljaka", 1. sajam organske i tradicionalne proizvodnje, 15. i 16.10. na Malak Farmi.

 

Prvi sajam organske i tradicionalne proizvodnje "Dani plemenitog Seljaka" će se održati 15. i 16. oktobra 2022. godine na Malak Farmi.

 

"Želja nam je da omogućimo poljoprivrednicima, kompanijama, ali i seoskim gazdinstvima da izlože ono što rade, prezentuju drugima svoje proizvode, prodaju ih na sajmu i ostvare međusobne kontakte", rekli su nam na Malak Farmi.

 

Besplatno učešće za izlagače i posjetioce

 

Učešće za izlagače: poljoprivrednike, kompanije, seoska gazdinstva, udruženja i fizička lica koja se bave organskom i tradicionalnom proizvodnjom je besplatno. Na Sajmu će izlagači moći prezentovati svoje proizvode velikom broju posjetioca, ali i prodavati iste.

 

Svakom izlagaču koji uzme učešće na sajmu bit će obezbjeđen štand na kojem će moći izložiti i prodavati svoje organske i tradicionalne proizvode.

 

Ulaz za posjetioce Malak Farme tokom trajanja sajma je besplatan.

 

Kako se prijaviti?

 

Izlagači: kompanije, udruženja, seoska gazdinstva, i fizička lica, prijavni obrazac za svoje besplatno učešće na sajmu mogu preuzeti putem linka, na kojem se se nalaze svi potrebni detalji, odštampati i ispuniti prijavni obrazac, i isti poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Sajam nije ograničen na organsku i tradicionalnu hranu, proizvođači organskih i tradicionalnih rukotvorina, zanata, umjetnina, kozmetike su također dobrodošli.

 

Prijaviti se možete do 5.10.2022.

 

Misija razvoja zajednice, oživljavanja sela i promocije organske i tradicionalne proizvodnje

 

"Svjesni svoje misije da moramo raditi na razvoju zajednice, oživljavanju sela i promovisanju organske i tradicionalne proizvodnje i prerade hrane, te povezivanju ključnih sudionika na tržištu, odlučili smo se na organizaciju ovog sajma. U našem nastojanju da oplemenimo društvo oko sebe, pokrećemo sajam “Dani plemenitog Seljaka”, kao mjesto gdje će se susresti proizvođači i ljubitelji organske i tradicionalne hrane, mjesto gdje će svi ljudi koji cijene i vole ovu vrstu proizvoda moći da se okupe i upoznaju sa plemenitim ljudima, koji proizvode organsku, domaću i tradicionalnu hranu, te da kupe njihove proizvode", zaključuju organizatori.

 

Dobro došli, o vi plemeniti ljudi.

Istočna Bosna