04
Septembar

Prisustvovali Izetbegović i Nikšić: Pokret za Državu počeo kampanju u Banjoj Luci

Published in BiH
U dvorani Mejdan u Banj Luci održan je skup 'Pokreta za državu', čime je ovaj pokret zvanično kreće u kampanju širom manjeg bh. entiteta.
 probosanske stranke u banja luci pokazale jedinstvo naslovnaa 6314f6e25a642

Osim kandidata, skupu su prisustvovali predsjednici SDA i SDP-a, Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić, potpredsjednik SBB-a Nermin Džindić, Vojin Mijatović, Edin Ramić te predstavnici ostalih stranka koje učestvuju u 'Pokretu za državu'.

 

Govoreći na skupu probosanskih stranaka u entitetu RS, Izetbegović je pružio podršku kandidatima Pokreta za državu za sve nivoe vlasti, od Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predsjednika entiteta RS do Narodne skupštine RS.

 

U proteklih godinu dana Izetbegović je u nekoliko navrata posjećivao bosanskohercegovačku dijasporu širom Evrope, animirajući ih da se registruju za predstojeće Opće izbore, pri tome naglašavajući važnost registracije glasača sa prostora entiteta RS, navodi se.Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Edin Ramić poručio je kako nema milosti u RS-u za neistomišljenike.

 

- U jednakoj su nemilosti Srbi i oni koji nisu dio vlasti, rekao je Ramić. 

 

Nakon skupa, Džindić je poručio da je "Pokret za državu" pokret za Bosnu i Hercegovinu.

 

- Bosna i Hercegovina je naše najveće bogatstvo, a "Pokret za državu" je pokret za Bosnu i Hercegovinu, bez politikanstva i bez kalkulacija. Svojom podrškom smo pokazali i dokazali spremnost na jedinstvo i to ćemo pokazati u svakom trenutku i na svakom pedlju naše domovine ne gledajući interese pojedinaca - istakao je Džindić.

 

- Večeras su u Banja Luci predstavljeni kandidati Pokreta za državu, koji će, sasvim sigurno, promijeniti odnos snaga u bh. entitetu Republika Srpska, navode iz SDP-a i dodaju:

 

- Večeras je pokazana odlučnost da se ljudima u manjem bh. entitetu konačno omogući život dostojan čovjeka. Država se brani i u Banja Luci!

 

Pred početak večerašnje tribine 'Pokreta za Državu' Banjalukom su prošetali Bakir Izetbegović, Nermin Nikšić, Edin Ramić i Vojin Mijatović.(Vijesti.ba)

Istočna Bosna