- Kako je prijavljeno, po pozivu osobe inicijala S. K. iz Brčkog, tim Službe hitne pomoći je došao na adresu u ulici H. Šalapića u Brčkom, da bi nakon ulaska medicinskog tima u kuću, osoba S. K. otuđila vozilo Službe hitne pomoći i udaljila se u nepoznatom pravcu – navode iz policije.

 

Kažu da su odmah nakon prijave organizirane hitne mjere potrage za ukradenim vozilom.

 

- U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske-Policijska stanica Modriča, otuđeno vozilo i osoba S. K. su pronađeni na području Modriče – dodaju.

 

O događaju je upoznat dežurni tužilaca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, nakon čega je izvršen uviđaj na mjestu događaja i ukradeno vozilo je vraćeno predstavnicima JZU Brčko.

 

- Kod osobe inicijala S. K., rođen 1979. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen u ulici H. Šalapića, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,8 promila, te je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa iz člana 280 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH – zaključuju u saopćenju.

 

Iz PU Doboj su saopćili da je S. K. uhapšen u 3.45 sati, te da je vozilo Hitne pomoći pronađeno na parkingu benzinske pumpe u mjestu Skugrić, na području Modriče.