04
Maj

KOMŠIĆ UDARIO ŠAKOM O STO: “Neka upamte i Grlić-Radman i Milanović i Plenković da se oni nikada neće pitati…”

Published in BiH

“Krajnje je vrijeme da se i zvaničnom Zagrebu kaže ‘ne i dosta je'”, rekao je Komšić.

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je za Oslobođenje izjave ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana o tome kako Centralna izborna komisija, navodno ne može donositi odluke o provedbi Izbornog zakona BiH.

 

“Šta god da kažu i učine i Grlić-Radman i Milanović i Plenković i cijela Vlada Republike Hrvatske, te kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati niti o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon. U tome mogu tražiti, pa čak i ako dobiju podršku, Bruxellesa, Washingtona, Berlina, Pariza, Moskve, Beograda, Budimpešte, Pekinga, ili bilo koga drugog u svijetu, opet se neće pitati ništa kada je riječ o BiH. To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno djelovanje”, rekao je Komšić.

 

On navodi kako su izbori u BiH bili, jesu i uvijek će ostati samo stvar BiH

 

“Što više Zagreb pokušava da se miješa u unutrašnje stvari BiH i što više pokušavaju iskoristiti svoj položaj da pojačaju pritisak na BiH (poput gluposti o blokadi ulaska Finske i Švedske u NATO zbog Izbornog zakona u BiH), to će naš odgovor biti sve tvrđi i tvrđi! Krajnje je vrijeme da se i zvaničnom Zagrebu kaže ‘ne i dosta je'”, dodao je Komšić.

 

(SB)

Istočna Bosna