31
Januar

U BiH ponovo stižu padavine, jutra će biti i dalje hladna

Published in BiH

U našoj zemlji danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje

 

U Bosni i Herecegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

 

U našoj zemlji danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje. Krajem dana kiša se očekuje na sjeverozapadu Bosne. Tokom noći u nizinama kiša ili susnježica, koja će u Bosni preći u snijeg. U višim područjima snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Dnevna temperatura od 4 do 10 stepeni Celzijusovih, na jugu do 12.

U Sarajevu prije podne sunčano vrijeme, a u ostatku dana postepeno naoblačenje. U večernjim satima u nižim dijelovima grada kiša ili susnježica, koja će postepeno preći u snijeg. U višim dijelovima grada snijeg. Dnevna temperatura oko 5 °C.

 

utorak jutro oblačno sa kišom u Hercegovini, a u većem dijelu Bosne sa snijegom. Tokom dana u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom.

U ostalim područjima prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 5, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 °C.

 

srijedu će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno može biti slabe kiše ili susnježice.

Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 2, a dnevna od 1 do 7, na jugu i sjeveru zemlje do 11 °C.

četvrtak će u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2 na jugu do 4, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 11 °C.

 

petak će biti pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -6 do 0 na jugu do 3, a dnevna od 4 do 10 °C.

Istočna Bosna