20
Februar

TEŠKE RIJEČI DODIKA: NAZVAO STANIVUKOVIĆA NESPOSOBNIM, REAGOVAO SDS

Published in BiH

Na riječi lidera SNSD-a Milorada Dodika da je pobjeda Draška Stanivukovića u Banjoj Luci upitna, reagovao je zamjenik potpredsjednika SDS-a Milan Radović.

 

 

Dodikova izjava od jutros da opozicija živi na priči o pobjedi Draška Stanivukovića, prema Radoviću, pokazuje da on “očito nije upoznat sa raspoloženjem građana u Banjoj Luci”, a negira i istinitost Dodikovih tvrdnji da je pobjeda SDS-a i PDP-a u tom gradu spekulativna.

 

Lider SNSD-a je kazao kako su proveli kratku anketu nakon što je direktor UKC-a Vlado Đajić postavljen za predsjednika Gradskog odbora stranke i da je ona pokazala kako je većina građana u Banjoj Luci za SNSD. Iz entitetske opozicije kažu da rezultati posljednjih izbora pobijaju takve tvrdnje.

  • Draško Stanivuković je ubjedljivo pobijedio dobivši 55 posto podrške građana Banje Luke ili 51.605 glasova. Kazati još da je ta briljantna pobjeda i “spekulativna” pokazuje da gospodin Dodik pokušava da negira izbornu volju građana Banje Luke i da će nastojati da se osveti usporavajući razvoj grada i realizaciju infrastrukturnih projekata”, rekao je Radović.

On se osvrnuo i na ranije stavove Milorada Dodika kao i na neke nedavne teme koje su pokrenute u najvećem gradu u Republici Srpskoj.

  • Ne treba zaboraviti da je gospodin Dodik nakon izgubljenih izbora za gradonačelnika čak prijetio da će naše sugrađane ostaviti bez grijanja. Iskazivanje tobožnje zabrinutosti za razvoj grada govori nam da predsjednik SNSD-a priznaje samo gradonačelnike iz svoje partije i javno im obećava pomoć Vlade RS iz budžeta koji pripada svim građanima Republike Srpske, dok će gradonačelnicima opozicije nastojati da zakonskim rješenjima umanji budžetske prihode i kazni građane koji su im dali podršku”, rekao je zamjenik potpredsjednika SDS-a.

Ponuda gradonačelniku Banje Luke Stanivukoviću za kohabitaciju ili dogovor je, prema mišljenju Radovića, samo predstava za javnost “kako bi se izabrali načelnici u gradskoj upravi ili direktori gradskih preduzeća koji su kadrovi SNSD-a ili njihovih koalicionih partnera”.

  • To bi značilo da se ništa nije promijenilo u našem gradu i da SNSD nastavlja da vlada bez obzira što su naši sugrađani željeli promjene”, zaključak je Radovića.

Milorad Dodik je komentarisao Draška Stanivukovića i njegovo ponašanje kazavši da mu gradska skupština služi za iživiljavanje i da se ponaša kao “neko povrijeđeno dijete”.

  • Ako skupština usvaja budžet, onda se ona pita o tome, gradonačelnik je samo predlagač. Bojimo se da zbog njegove nesposobnosti da nešto učini ne dođe do zastoja u razvoju grada”, rekao je Dodik jutros, a na šta su burno reagovali u SDS-u.

Radović kaže kako je licjemjerno govoriti o nesnalaženju gradonačelnika nakon samo dva mjeseca rada dok u isto vrijeme svaki njegov prijedlog biva blokiran skupštinskom većinom.

  • Očito da je dodatni problem to što je Stanivuković objelodanio i zaustavio određene tendere i poslove koji idu u prilog članovima vladajućeg SNSD-a i njihovih partnera. SDS čvrsto stoji uz našeg koalicionog partnera PDP u gradu Banjoj Luci i daje maksimalnu podršku gradonačelniku Stanivukoviću za njegov rad”, rekao je Radović.

Istočna Bosna