21
Februar

OGLASIO SE MUP KS: ŠTA SE DOGAĐALO SINOĆ NA ILIDŽI TOKOM RACIJE

Published in BiH

Pripadnici Uprave policije MUP-a KS sinoć su, zajedno s inspektorima, izvršili akciju i kontrolisali restoran "Bosna" na Ilidži.

 

Zbog nepoštivanja epidemioloških mjera, bilo je i novčanih kazni. Restoran je zapečaćen.

 
  • Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske mjere i radnje sinoć su, u saradnji s inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Porezne uprave FBiH – Kantonalni porezni ured Sarajevo, izvršili su kontrolu u objektu restorana “Bosna” na Ilidži s ciljem kontrole poštivanja mjera kriznih štabova donesenih u vezi pandemije koronavirusa.
Foto: BN

Tom prilikom u objektu je zatečeno 210 osoba, koje su legitimisane i nad kojima je izvršen pregled od strane policijskih službenika u cilju kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta.

Isrtovremeno su od strane inspekcijskih organa zbog utvrđenih nepravilnosti izrečene novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM, te je objekat ispražnjen i zapečačen”, istakli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Najavili su da će ovakve aktivnosti biti nastavljene i tokom narednog perioda.

Apelovali su na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane socijalne fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi.

Istočna Bosna