30
Januar

POSKUPLJUJE STRUJA U MANJEM BH. ENTITETU: REGULATORNA KOMISIJA ODOBRILA

Published in BiH

Struja u manjem bh. entitetu u toku godine će, po svemu sudeći, da poskupi za domaćinstva i to, kako kažu u ERS, zbog povećanih troškova najvećeg proizvođača struje, RiTE Ugljevik.

 

 

RiTE Ugljevik je, kako je rekao generalni direktor ERS Luka Petrović, imao značajnu investiciju u instalaciji sistema za odsumporavanje dimnih gasova.

 

Zbog toga je ova elektrana pokrenula tarifni postupak, a Regulatorna komisija im je odobrila, pa je regulisana cijena proizvodnje u Ugljeviku povećana, i to, kako navodi Petrović, značajno.

 

  • Samim tim će ERS kao javni snabdjevač uputiti zahtjev za izmjenu tarifnog postupka, što će uzrokovati pomjeranje cijena električne energije u određenom procentu”, najavio je Petrović, piše srpska.info.

 

U ERS kažu da još nije poznato za koliko će biti zatraženo poskupljenje struje, jer je potrebno prvo uraditi analizu. Uglavnom, zahtjev regulatoru za novu cijenu struje sigurno neće uputiti prije aprila.

 

Čedomir Stojanović, direktor RiTE Ugljevik potvrđuje da im je Regulatorna komisija odobrila poskupljenje struje na bazi povećanih troškova, koji su nastali zbog sistema odsumporavanja i otvaranja novog površinskog kopa Ugljevik istok.

Istočna Bosna