07
Januar

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio božićnu čestitku pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini

Published in BiH

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS uputio je u srijedu, 6. januara 2021. godine, božićnu čestitku svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

Istakao je da obilježavanje ovog blagdana u posebnim okolnostima i pod posebnom pažnjom i brigom zbog pandemije jeste i iznova prilika da se više pažnje posveti najbližim članovima porodice.

- Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti u Bosni i Hercegovini želim da ovaj  blagdan dočekaju u duhu pravoslavne tradicije, u miru i ljubavi, okruženi najmilijim ljudima. Neka sreću svog najradosnijeg pravoslavnog blagdana podijele sa svojim komšijama, a neka univerzalne poruke svih blagdana koje označavaju mir, toleranciju,  zajedništvo , uvažavanje, solidarnost i istinu, budu vodilja svim građanima Bosne i Hercegovine u svakodnevnom životu, uz poruku da zajednički život i zajednička budućnost u ovoj zemlji nemaju alternativu.

Ovaj blagdan obilježavate u posebnim okolnostima i pod posebnom pažnjom i  brigom za zdravlje vas i vaših najbližih zbog pandemije koronavirusa. To je iznova i prilika da se više pažnje posveti najbližim članovima porodice.

Radostan sam što se ovaj veliki pravoslavni blagdan obilježava širom naše domovine u miru kako je to bilo stoljećima unazad u našoj domovini Bosni i Hercegovini

Uz želje da vam Božić donese radost, mir i toplinu vjere , a da vam srca oplemeni ljubavlju, strpljenjem i predanošću vjeri, svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini želim sretan i blagoslovljen Božić, stoji u čestitki potpredsjednika Salkića.

Istočna Bosna