30
April

U Bratuncu uhapšen bombaš, pretresom kuće pronađen arsenal eksplozivnih naprava

Published in Istočna Bosna
Po naredbi Osnovnog suda u Srebrenici, danas u jutarnjim satima je izvršen pretres kuće i drugih prostorija koje korist
 
Policija u Bratuncu uhapsila je J.Š. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih naprava.
 
Policijskoj stanici Bratunac sinoć oko 18 sati prijavljeno je da J.Š. vrijeđa i galami u ugostiteljskom objektu u Bratuncu.
 
– Izlaskom policijskih službenika PS Bratunac na lice mjesta, on nije zatečen. Istog dana oko 21.30 je on je ponovo prijavljen zbog upućivanja prijetnji, te je izlaskom policijskih službenika PS Bratunac na lice mjesta on pronađen ispred ugostiteljskog objekta u Bratuncu – pojasnili su u policiji.
 
 
Izvršenim pregledom je pronađena eksplozivna naprava, a alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,70 g/kg.
 
O svemu navedenom je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica.
 
Uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica, a po naredbi Osnovnog suda u Srebrenici, danas u jutarnjim satima je izvršen pretres kuće i drugih prostorija koje koristi J.Š. iz Bratunca. Izvršenim pretresom su pronađene i oduzete četiri ručne bombe, jedna mina i dvije detonatorske kapisle.
 
Policijski službenici PS Bratunac će J.Š. uz izvještaj o navedenim počinjenim krivičnim djelima predati nadležnom Tužilaštvu.
Last modified on nedjelja, 30 April 2023 14:44

Istočna Bosna