13
Juni

Vučićev medij napao Schmidta: 'Potpaljuje vatru...'

Published in Svijet
Srbijanski režimski medij Informer napao je danas visokog predstavnika Christiana Schmidta. 
 
Informer navodi da je "Schmidt koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika otišao korak dalje u svojim sramnim izjavama i potpaljivanjem vatre ispod famoznog "bosanskog lonca". 
 
Vučićevom mediju je zasmetao komentar Schmidta na rezoluciju o Srebrinici koju je nazvao "pokretačkim faktorom u ozdravljenju i pomirenju". 
 
Naime, visoki predstavnik Christian Schmidt danas je razgovarao sa predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula i predstavnicima udruženja porodica žrtava o predstojećoj komemoraciji. 
 
Kako je navedeno, o komemoraciji je razgovarano u svjetlu usvojene Rezolucije UN-a kojom se ovaj dan proglašava međunarodnim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. 
 
Schmidt je tim povodom rekao da Rezolucija UN-a o Srebrenici nije politička alatka nego izraz međunarodne posvećenosti čuvanju dostojanstva preživjelih i sjećanju na ubijene. 
 
"Treba je posmatrati kao pokretački faktor u ozdravljenju i pomirenju. Negiranje zločina je neprihvatljivo", rekao je Schmidt.
Last modified on četvrtak, 13 Juni 2024 22:08

Istočna Bosna