26
April

Turska će i dalje pružati podršku BiH na putu ka EU i NATO-u

Published in Svijet
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sa saradnicima primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadika Babura Girgina, te je tom prilikom izrazio zahvalnost na dosadašnjoj pomoći koju je Republika Turska pružila Bosni i Hercegovini.
 
 
Ministar Podžić je naglasio pomoć koju Republika Turska pruža našoj zemlji ka članstvu prema Evropskoj uniji te NATO-u. Osim toga, izrazio je zahvalnost za pomoć kada je u pitanju reforma odbrane, obuka vojnog kadra te modernizacija Oružanih snaga BiH.


Također, Ministar Podžić je novoimenovanog ambasadora Republike Turske upoznao sa težišnim aktivnostima MO i OS BiH.



Ambasador Girgin je zahvalio na srdačnom prijemu i rekao da se nada uspješnoj misiji u našoj zemlji. Osim toga, rekao je da će Republika Turska i dalje pružati veliku podršku ka putu naše zemlje u Evropsku uniju i NATO.



Također, ambasador Girgin je istaknuo zadovoljstvo zbog povećanja broja kadeta OS BiH koji se nalaze na školovanju u Turskoj, te je poželio puno uspjeha u predstojećim vojnim vježbama koje očekuju OS BiH.  



Tokom razgovora sagovornici su se složili da će bilateralna saradnja biti nastavljena, s posebnim akcentom na namjensku industriju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Istočna Bosna