16
Septembar

Čampara Milanoviću: U našu zemlju nisi dobrodošao

Published in BiH

Član Predsjedništva Naroda i pravde (NiP) Aljoša Čampara komentirao je izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojima je relativizirao genocid u Srebrenici.

Njegovu reakciju prenosimo u nastavku.

"Milanoviću, genocid ima svoju jasnu definiciju i genocid u Srebrenici je neosporna činjenica.



O tome govori više od 700 godina presuđenih za genocid i druge zločine u Srebrenici na međunarodnim sudovima, te sudovima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji i 47 osoba koje su predmetom presuda, jer su bili nalogodavci i izvršitelji počinjenih zločina.

 

Krajnje je vrijeme da ti se Milanoviću na plastičnom primjeru objasni šta je genocid i da to nije nikakva „politička metrika“.

 

Genocid je, Milanoviću, kada u tvoj rodni Zagreb uđe neprijateljska vojska i ubiju tebe, tvoju majku Đurđicu, ubiju ti suprugu Sanju, a sinove Antu-Jakova i Marka ti nabiju na kolac, tako da ne stignete vršiti pritisak da im se mijenjaju ocjene u školi jer se nikad i ne upišu u nju, i sve to gleda tvoj otac Stipe kojeg također na kraju ubiju.

 

I ubiju tako Milanoviću još na hiljade tvojih komšija, rodbine, poznanika koji su ‘krivi’ samo jer pripadaju drugoj etničkoj skupini, pa ih ni danas ne mogu naći ili ih sastavljaju iz više masovnih grobnica.

 

Zvuči brutalno, zvjerski, nije ti ugodno ovo čitati, a kamo li zamisliti? Nije ni nama Milanoviću tvoje izjave.

 

Pametniji si kada šutiš.

 

Hrvatskoj je pametnije kod ne otvaraš usta.

 

Državu koju vodiš, narod koji predstavljaš, stavljaš na stranu zaštitnika najstrašnijih zločina.

 

Neka ti na izborima sude stanovnici Hrvatske.

 

A Bosanci i Hercegovci o tebi su već donijeli sud.

 

U našu zemlju nisu dobrodošao!"

 


(Vijesti.ba)

Istočna Bosna