- Danas počinjemo s treninzima. Imali smo jako dugu pauzu koju smo interno nazvali "korona break". Radili smo individualno putem aplikacija. Uvjeti za trening nisu bili optimalni, svaki je igrač radio na svojoj lokaciji, a znate da je to veliko psihološko opterećenje, jer je igračima bitno zajedništvo i atmosfera iz svlačionice - rekao je trener Tuzlaka Zlatan Nalić.

 

Trener Tuzlaka najavio je da je cilj kluba plasman u vrh tabele, odnosno prve tri ili četiri ekipe, a da će ambicije zavisiti od dolaska pojačanja. Tuzla City traga za kvalitetnim pojedincima, prije svega u veznom redu, gdje je bilo najviše i odlazaka.

 

Nalić je kazao da će Tuzla City otputovati na Kupres 7. jula, a da će tim do tada kombinovati svoj teren i travnjak Sloge iz Tojšića.Na Kupresu je za 10.juli predviđen meč sa Veležom a 15.jula na povratku za Tuzlu i provjera protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja.

 

Boravak u Tuzli neće dugo trajati jer ekipa ubrzo seli u Etno-selo Stanišići gdje će odigrati i jednu utakmice protiv Zvijezde 09.

 

Posljednja provjera pred početak sezone je na Grbavici protiv Željezničara 25.jula, odnosno sedam dana prije starta sezone.