Nije moglo bez drame, u slovačkoj prijestolnici igralo se 120 minuta, raspucavali se penali, ali na kraju Zrinjski pognute glave napušta Bratislavu.

 

Slovan je deficit iz prvog meča nadoknadio preko Ramireza u 67. minuti, a Mostarcima poravnanje donio Igor Savić, u prvom produžetku, decidnije u 103. minuti. Slovan je do 2:1 došao drugim golom Ramireza na meču, u nadoknadi drugog produžetka.

 

Zrinjski je u Bratislavi mnogo bolje djelovao u prvom, nego u drugom poluvremenu i imao čak i zrelije šanse za postizanje pogotka.

 

U 11. minuti Slovan je mogao do vodstva, ali Čondrić i Jukić spasili su Mostarce.

 

Potom je uslijedila velika šansa za Zrinjski. U 20. minuti prvak BiH izveo je kontranapad , Ćuže je s centra krenuo sam ka golu Slovana, ali je mnogo oklijevao i u trenucima kada je trebao šutirati, domaći defanzivci u tome su ga spriječili.

 

Još jednu kolosalnu priliku Zrijski je imao pet minuta poslije. Prvo je pokušao Savić, lopta je nekoga pogodila, promijenila pravac, ali je golman uspio odbraniti. Potom je u posjed došao Janković, šutirao, a Chovan ponovo spasio svoj gol, kratko odbio loptu, do koje nije uspio doći Bilbija.

 

Mogao je Slovan u 29.minuti kazniti promašaje Zrinjskog, ali Memiju je lopta pogodila u glavu na gol-liniji i tako je spriječen čist pogodak domačina.

 

Treću stopostotnu šansu Zrinjski nije realizirao u 39. minuti. Bilbija je spustio glavom za Jukića, ovaj iz prve šutirao s vrha šesnaesterca, pored gola.

 

U drugom dijelu nije bilo mnogo pokušaja, ali je Slovan bio taj koji je diktirao tempo i stezao obruč oko gola Zrinjskog.

 

Iz prve izrađene akcije Slovan je poveo. Pogodio je rezervista Ramirez u 68. minuti, u svom prvom kontaktu s loptom.

 

Poslije toga Slovan je svim silama krenuo i po drugi pogodak, ali je zahvaljujući sjajnom Čondriću Zrinjski uspio izboriti produžetke.

 

Golman Zrinjskog pokazao je svoje kvalitete u 73. minuti kada je zaustavio Kankavu, a posebno u petoj minuti nadoknade kada je Ramirez imao meč loptu, a Čondrić izašao kao pobjednik.

 

U prvom produžetku se bolje snašao bh. predstavnik. U 103. minuti Zrinjski je poravnao preko Savića. Veznjak Zrinjskog pospremio je loptu u mrežu, koju je kratko odbio golman Slovana nakon dalekometnog udarca Bilbije iz slobodnjaka.

 

U 118. minuti Kankava je zbog namjernog udaranja Bilbije isključen i činilo se tada da će Zrinjski mirno privesti kraju, ali u nadoknadi drugog produžetka Ramirez sjajno pogađa mrežu Zrinjskog pa su putnika u grupnu fazu odlučili penali.

 

Slovan je u penal-drami sa sedam serija slavio 6:5. U šestoj seriji Barišić je zapucao loptu preko gola, a potom Čondrić odbranio udarac Kashije. Potom je Malekinušić promašio penal, a Čavrić pogodio za konačan ishod.