- Direktorica je bila u kontaktu sa ranije zaraženim osobama iz Konjica koji su prošle sedmice bili na skupu koji je organizirala Tvornica namjenske industrije Igman, gdje je bilo prisutno skoro 200 ljudi.

Svi u fabrici Ginex smo sa nestrpljenjem čekali rezultate za našu direktoricu koja je omiljena među radnicima. Nažalost, ona je pozitivna na koronavirus. Kako su nam danas rekli u firmi, vozač Tahir koji je Muneveru Fočo vozio u Konjic, dobio je negativne rezultate i nije zaražen virusom – kaže za Faktor jedan od poslovođa iz Ginexa koji je dodao da je fabrika danas normalno radila.

Jedan od gostiju iz Srbije koji je prisustvovao proslavi jubileja 70 godina kompanije Igman 11. marta 2020. u Konjicu, bio je pozitivan na COVID-19. On je to saznao navodno nakon povratka u Srbiju.

Ovom događaju prisustvovali su i federalni premijer Fadil Novalić i ministar energetike Nermin Džindić. Njih dvojica su negativni na COVID-19.

U međuvremenu u KCUS-u su testirana još četiri uzorka iz Sarajeva i svi su negativni.

U BiH je do sada registrirano 64 zaraženih. Dvoje pacijenata iz Banje Luke su izliječeni, tačnije nakon višednevnog medicinskog tretmana i ponovnog testiranja nisu više bili pozitivni na koronavirus.