03
Mart

ČETVEROGODIŠNJEM DJEČAKU HAMZI IZ SREBRENICE KLANJANA DŽENAZA

Published in Istočna Bosna

Brojni građani Srebrenice i drugih mjesta danas su četverogodišnjem Hamzi Mujiću klanjali dženazu na seoskom mezarju Fojhari, nadomak Srebrenice, i tako se oprostili od njega.

Dječak je zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 11. februara u srebreničkom prigradskom naselju Baratova, a u petak je u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) Tuzla izgubio životnu bitku. 

Borba za život 

Nakon nesreće, dječak je odmah vozilom Hitne službe srebreničkog Doma zdravlja prevezen u Javnu zdravstvenu ustanovu Zvornik, a nakon toga upućen je u UKC Tuzla, gdje su se ljekari Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju 20 dana borili za njegov život. 

Podsjetimo, tog dana, dječak je s nanom Minom Mujić bio u prodavnici i kada su izašli, on se otrgao iz njenih ruku i pokušao prijeći ulicu kada je na njega naletio putnički automobil Opel Astra, kojim je upravljao Almir Osmanović iz Srebrenice.


U porodici Mujić tuga i bol. Nana Mina, od velike tuge i žalosti za unukom, ne može da priča. Kaže da je pokušala da ga zadrži, međutim, on se otrgao i otrčao na ulicu, piše Avaz. 

S dedom čuvao ovce 

- Zajedno smo čuvali ovce kada je moja supruga Mina, a njegova nana, pošla u prodavnicu. Zahtijevao je da ide s njom, da kupi sok i ona ga je povela. Nakon gotovo sat, stiže tužna vijest, da je prevezen u zvorničku bolnicu, a zatim u Tuzlu. Nadali smo se da će dobiti životnu bitku, ali, nažalost, u petak stiže tužna vijest - s tugom nam govori dedo Sabahudin Mujić. 

Istočna Bosna