11
Februar

STIGLO ZAHLAĐENJE U BOSNU U HERCEGOVINU: ŠTA NAS OČEKUJE U NAREDNIM DANIMA?

Published in Istočna Bosna

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni pada i snijeg i kiša, a u Hercegovini kiša.

 

 

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Gradačac 0; Bijeljina, Sanski Most i Tuzla 1; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Ivan-sedlo i Jajce 2; Drvar i Livno 3; Sarajevo 4; Zenica 5; Grude 6; Mostar, Stolac i Trebinje 8; Neum 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930Pa, za 13hPa je manji od normalnog i raste.

 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. U Bosni će padati snijeg ili susnježica, u jutarnjim satima u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini kiša u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

 

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom dio prijepodneva. Sredinom dana može padati slab snijeg. U poslijepodnevnim satima bez padavina. Najviša dnevna temperatura zraka 4°C.

 

U petak u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje i slab snijeg. U Hercegovini pretežno vedro, uz postupno naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stupnjeva.

 

U subotu će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegom. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stupnjeva.

 

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stupnjeva

 

Last modified on četvrtak, 11 Februar 2021 10:20

Istočna Bosna