28
Septembar

VLADA KANTONA ODLUČILA: SARAJEVO ĆE SA 250.000 KM POMOĆI SREBRENICI ZA IZGRADNJU INFRASTRUKTURE

Published in Istočna Bosna

Vlada Kantona Sarajevo je, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, odobrila jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 250.000 KM za sufinansiranje realizacije infrastrukturnih projekata u Općini Srebrenica.

 

 
 

Tim povodom, danas je ministrica Jasna Agić potpisala Protokol o saradnji u cilju održivog povratka sa zamjenikom načelnika Općine Srebrenica Hamdijom Fejzićem.

Kako je istaknuto, sredstva će biti utrošena za asfaltiranje lokalnih puteva i to na relaciji Gajevi – Božarevići, Osmače – Hadrovići, Dolaš – Staroglavice u Mjesnoj zajednici Sućeska, kao i onih u naseljima Kutlići i Bajramovići.

Također, navedena pomoć bit će utrošena na izgradnju mostova u naseljima Šubin i Gornji Potočari, za podzide na lokalnim putevima, te za nabavku i isporuku građevinskog materijala za rekonstrukciju i adaptaciju stambenih objekata u skladu sa zahtjevima građana Srebrenice.

Potpisivanju su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar
finansija Jasmin Halebić. Premijer je istakao kako će njegov kabinet, izdvojiti sredstva za dva projekta, uz podršku svima onima koji su značajni za razvoj ove općine.

Ministar Halebić je rekao da će sredstva biti vrlo brzo operativna.

Zamjenik načelnika Fejzić zahvalio se Vladi Kantona na svemu što je do sada činila, ali i na onome što čini za sve povratnike u Srebrenicu, ali i za Srebreničane koji žive u Sarajevu.