01
Novembar

KO JE KRIV ZA SMRT BRAĆE NA GRADILIŠTU: ROĐAK VRIŠTAO OD BOLA KADA JE ČUO VIJEST

Published in Svijet

Radnici iz Turske koji su poginuli kada su jučer ispali iz korpe krana i pali sa 20 metara visine, bili su mladići od svega 24 i 25 godina pred kojima je tek bio život, a u Srbiju nisu došli sami.

 

Nastradali Ekrem i Hayrettin Polat navodno su na gradilištu radili sa još trojicom rođaka.

Jedan od njih došao je na mjesto nesreće da ih prepozna, a očevici kažu da je čovjek vrištao od bola na vijest da su mu mladi rođaci poginuli.

 

Od svih građevinskih firmi koje rade u Srbiji očekujemo da zaštite živote i zdravlje radnika i poštuju sve propise u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, poručili su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  • Ljudski život je svetinja i zaštita radnika mora biti na prvom mestu prilikom realizacije bilo kog projekta i to je obaveza svih izvođača radova – navode u saopštenju u kojem izražavaju iskreno saučešće porodicama poginulih radnika na gradilištu vijadukta Čortanovci, na dionici brze pruge Beograd-Budimpešta od Stare Pazove do Novog Sada.

Prema preliminarnim informacijama, do nesreće je došlo kada su navedeni radnici, u korpi koja nije predviđena za podizanje ljudi, auto-dizalicom podignuti na 20 metara visine i prilikom dizanja korpa je zakačila oplatu i došlo je do pucanja lanaca na kojima je visila korpa. Radnici su pali na betonsko postolje stuba i smrtno stradali.

Istočna Bosna