30
Juni

Zašto je kasnilo drugo poluvrijeme u Dortmundu? Sudija i kapiteni nisu gledali u nebo, već u naoružanog muškarca na krovu

Published in Svijet

Sinoćnja utakmica između Njemačke i Danske (2:0) će ostati upamćena po tome što je prekinuta na 20 minuta zbog olujnog nevremena, no ni drugo poluvrijeme nije počelo na vrijeme i to zbog prilično bizarnog razloga.


Sudija Michael Oliver i igrači obje selekcije su izašli na teren uoči početka drugog poluvremena, a gledatelji putem televizijskih ekrana su ostali zbunjeni kada je engleski arbitar pozvao kapitene Ilkaya Gündoğana i Kaspera Schmeichela, te su zajedno gledali ka nebu.

 

Gledatelji putem televizijskih ekrana su sigurno mislili da gledaju u nebo i ocjenjuju da li će ponovo sijevati munje, no razlog za to je bio potpuno drugačiji.

 

Naime, drugo poluvrijeme nije počelo na vrijeme jer se jedan muškarac popeo se na krov Signal Iduna Parka, a prema informacijama Bilda, bio je naoružan.

 

Na kraju je morala intervenisati specijalna njemačka policija (SEK) koja ga je ubrzo savladala i uhapsila.

 

Policija je objavila da je riječ o 21-godišnjem huliganu iz Osnabrücka, a da život gledatelja i igrača na stadionu nije bio ugrožen.

Istočna Bosna