24
Septembar

Policija na Kosovu ubila trojicu napadača, ostali se ne namjeravaju predati

Published in Svijet

Kosovska policija je potvrdila da su trojica napadača ubijena u Banjskoj na Kosovu. Napadači su jutros ubili jednog kosovskog policajca.

 

Jedan napadač je uhapšen, a uhapšena su i još četiri osumnjičena kod kojih su pronađeni radio aparati, kao i identifikacija veće količine oružja, municije i razne opreme, piše Koha.

 

Također, prema riječima ministra u Vladi Kosova Nenada Rašića koji je govorio za Nova.rs nema naznaka da će doći do predaje.

 

Po nezvaničnim informacijama broj ubijenih napadača bi mogao biti veći s obzirom da je policijska akcija u toku.

 

Premijer Kosova Albin Kurti ranije je održao konferenciju za medije na kojoj je saopćio da se u dvorištu manastira u Banjskoj nalazi 30 teško naoružanih osoba te je naveo da nije riječ o civilima već vojnim i policijskim licima.

 

Podsjećamo, tri sata iza ponoći, u noći sa subote na nadjelju, na sjeveru Kosova ubijen je jedan policajac, a dva su ranjena, saopćili su iz Kosovske policije iznoseći detalje o ovom slučaju.

 

Ističu da je jedinica za brze intervencije pogranične policije oko 02:34 sati primijetila da su na ulazu u selo Banjska, odnosno preko mosta, postavljena dva veća kamiona, bez registarskih oznaka te da je put bio blokiran.

 

"Jedinice za red policijske stanice Zvečan, po dobijanju obavještenja, reagovale su u vezi sa slučajem i krenule sa tri jedinice u pravcu lokacije gdje je prijavljena blokada. Policijske jedinice su naišle na otpor, kada je sa više različitih položaja pucano na njih iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i granate, pri čemu su usljed pucnjave upucana dva policajca", naveli su iz policije, javlja Kossev.info.

Istočna Bosna