28
Juli

PALA RAZIJA: MALOLJETNU KĆERKU NAGOVORILA DA UKRADE 5.000 KM

Published in BiH

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 09.07.2020. godine podiglo je optužnicu protiv Huskić Razije zbog krivičnog djela krađa.

 

 

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 14.07.2020. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima.

 

Prema navodima iz optužnice, Huskić je dana 23.02.2020. godine oko 20,30 sati, u Zavidovićima, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, podstrekavala svoju kćerku dijete H.V. (rođena 30.06.2007. godine), koja nije navršila 14 godine života, da izvrši krivično djelo krađe, na način da je došla do pekarske radnje „K.“ poslovnica broj 5. vlasništvo Š. A., koja se nalazi u ulici Mehmed Paše Sokolovića bb zajedno sa svojom kćerkom H.V., a koju je prethodno nagovorila da ukrade novac iz pekare, stvorivši joj uslove da to učini, tako što je radnici pekare odvraćala pažnju, tražeći od iste da joj pokaže kolače u rashladnoj vitrini pored ulaznih vrata pekare.

 

Ona je na taj način svom djetetu H.V. omogućila prilaz prodajnom pultu, preko kojeg se djevojčica nagela i uspjela otvoriti ladicu iz koje uzela novac oji se nalazio u bijeloj koverti u iznosu od oko 5.500,00 KM i isti stavila u džep svoje dukserice, a nakon toga su se prisvojenim novcem koji joj je djevojčica predala zajedno udaljile iz pekare u nepoznatom pravcu, na koji način je oštetila vlasnika Š. A. za navedeni iznos, čime je počinila krivično djelo krađe.