25
Mart

MINISTAR BUKVAREVIĆ SE ODREKAO POLA PLAĆE U KORIST MERHAMETA U TUZLI

Published in BiH

Federalni ministar za pitanja boraca odrekao se pola martovske plaće a sredstva je usmjerio na Merhamet-Regionalni odbor Tuzla sa naznakom za donaciju narodnoj kuhinji u ovom gradu.


 

Ministar Bukvarević je ovim potezom pokazao da je u novonastaloj situaciji potrebno da svi, u skladu sa nogućnostima, učinimo sve kako bismo pomogli najugroženijima među nama. Pozvao je i uputio apel kolegama ministrima, predstavnicima vlasti na svim nivoima, rukovodiocima organa i drugima koji su u mogućnosti da slijede ovaj primjer i da se uključe u ovu aktivnost.

Uputio je poziv građanima da se pridržavaju svih uputa nadležnih organa te da iste poštuju u cilju zaštite vlastitog ali i zdravlja drugih ljudi te je pozdravio sve aktivnosti, kako Federalnog, tako i kantonalnih kriznih štabova koji na najodgovorniji i najprofesionalniji način odgovaraju ovom globalnom izazovu. Podsjetio je da je veoma važno poštovati sve naredbe ali i preporuke i na taj način zaštiti sebe i svoje porodice. Nakon toga, ministar je uputio poziv da svi građani obrate pažnju na starije komšije, ljude u komšiluku kojima je pomoć neophodna.

Istočna Bosna