22
Oktobar

RAMIĆ: DODIK PROBLEM S MIGRANTIMA ŽELI PRIKAZATI KAO ISKLJUČIVO BOŠNJAČKI

Published in BiH

Edin Ramić, potpredsjednik SDA i ministar raseljenih osoba i izbjeglica prokomentirao je izjavu Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH „da je neprihvatljivo smještanje migranata u Medenom polju kod Bosanskog Petrovca, jer bi to imalo političku dimenziju čiji je cilj protjerivanje Srba s vjekovnih ognjišta”.

 
Anadolija

Ramić kaže da je Dodik ustvari nastavio po starom, a to je da su migranti samo problem Bošnjaka i Federacije, jer je riječ o muslimanima.

 
RTRS
  • On na ovaj način samo dokazuje svoju netrpeljivost i poslije izjava da njemu neće suditi sudije muslimani da i da su Bošnjaci povratnici u RS okupatori, ništa više nije od njega za iznenaditi. Očigledno je da se želi problem s migrantima prikazati kao isključivo bošnjačkii problem, jer su oni pretežno muslimani. Doidk želi da migranti budu samo u Federaciji, dok su drugi kapaciteti u RS, ne smiju biti na raspolaganju. To jonako pokazuje dehumanizaciju ljudi i to je najveći problem – kaže Ramić za „Dnevni avaz“.

Podsjećamo, Dodik je danas istakao da dio političke elite koja blagonaklono gleda na migrante, a koji bi u perspektivi mogli vršiti pritisak na one koji nisu Bošnjaci.

Istočna Bosna