08
Oktobar

SALKIĆ POSJETIO NAPADNUTU BANJALUČKU ADVOKATICU MELIHU FILIPOVIĆ

Published in BiH

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je u Banjoj Luci posjetio 85-godišnju advokaticu Melihu Filipović, koju je prije sedam dana fizički napao Jovan S. Čizmović, počasni predsjednik Advokatske komore RS.

Fena

Nasilnik Čizmović je staricu Melihu Filipović, inače najstariju advokaticu u Bosni i Hercegovini, ošamario 1. oktobra u jednoj banjalučkoj ulici, prilikom vršenja uviđaja u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli – saopćeno je iz Salkićevog kabineta.

On je danas, tokom posjete u njenom domu u Banjoj Luci, dao punu podršku advokatici Filipović, te osudio napad nasilnika.

 
  • Fizički napad na gospođu Filipović je posljedica bahatosti, koja dolazi sa vrha i koja se spušta u svakodnevni život. Žalosno, tragično i porazno za društvo je što oni, koji bi trebali biti primjer u društvu i boriti se za prava građana, pokazuju bahatost i nasilništvo, čime su ukaljali obraz cijele profesije i Advokatske komore – ukazao je Salkić. Životno i profesionalno iskustvo Melihe Filipović, koja je još uvijek aktivna advokatica, zaslužuje, kako je rekao, naše veliko poštovanje.
  • Zbog svega, tražimo od pravosudnih institucija da najoštrije sankcionišu počinioca ovog napada, kako se slični napadi u budućnosti ne bi dešavali, kazao je nakon posjete potpredsjednik Salkić.

Istočna Bosna