29
Maj

Kamion usmrtio pješaka u Živinicama

Published in BiH

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 09:05 sati dogodila u Živinicama, na magistralnom putu M-18 Tuzla – Sarajevo, piše Tuzlanski.ba.

 saobracjana nezgoda zivnice
 
 

U nesreći su učestvovali teretno motorno vozilo i pješak, rođen 1967. godine, koji je na licu mjesta preminuo od zadobivenih povreda. Službenici Policijske uprave Živinice na ovom dijelu puta u potpunosti su obustavili saobraćaj kako bi se obavio uviđaj, nakon kojeg će biti utvrđen uzrok ove saobraćajne nesreće sa smrtnih ishodom.

 

Prema riječima očevidaca, muškarac je stajao pored puta i pušio i iznenada se bacio pod kamion koji je u tom trenutku nailazio. Vozač kamiona nije mogao zaustaviti vozilo i muškarac je na licu mjesta ostao mrtav, javlja Dnevni avaz.

 

 

O ovom nesretnom događaju obavješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, u saradnji s kojim će službenici Odjela kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona poduzeti sve potrebne radnje kako bi rasvijetlili slučaj.

 

Saobraćaj se na ovoj dionici puta preusmjerava na alternativne pravce.

 

(Bportal.ba/Tuzlanski)

Istočna Bosna