12
April

Detalji stravične nesreće: U slijetanju automobila u Miljacku poginule tri osobe, za četvrtom se traga

Published in BiH

 

Spasilačke ekipe, policija i vatrogasci pretražuju korito Miljacke nizvodno, kako bi pronašli tijelo četvrte osobe za koju se vjeruje da je bila u automobilu

 

 
 

U tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se poslijepodne dogodila u mjestu Bulozi, na istočnom ulazu u Sarajevo, prema posljednjim informacijama, poginule su tri osobe, a sumnja se da je u automobilu bila i četvrta za čijim tijelom se traga. 

Kako smo se uvjerili na mjestu događaja, automobil je sletio niz provaliju duboku 100 do 200 metara i završio u rijeci Miljacki. 

Policajci Policijske uprave Istočno Sarajevo i vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo pokušavaju doći do tijela tri žene, koja su uočena u rijeci. Automobil u kojem su se stradale nalazile se zbog nabujale Miljacke ne vidi u vodi, te se još ne zna o kojem vozilu se radi. 

Spasilačke ekipe, policija i vatrogasci pretražuju korito Miljacke nizvodno, kako bi pronašli tijelo četvrte osobe za koju se vjeruje da je bila u automobilu. Jedan od punktova postavljen je i na Bentbaši.

Kako nam je potvrdila Vesna Stokanović, glasnogovornica PU Istočno Sarajevo, nesreća je policiji prijavljena nešto iza 13 sati, te su policajci odmah upućeni na teren.

- Trenutno ne raspolažemo informacijama koliko tačno osoba se nalazilo u vozilo niti koliko ih je stradalo. Zasad su uočena dva tijela i do njih se pokušava doći. Spasilačke ekipe se spuštaju u korito i kasnije ćemo imati više informacija - kazala je Stokanović.

Prema nezvaničnim informacijama, stradale su uposlenice Osnovne škole "Kovačići" iz Sarajeva, koje su se vraćale sa sahrane bivše kolegice na Palama. 

FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ

Izvor:  Faktor

Istočna Bosna