25
Januar

Upozorenje za BiH: Očekuje se novi snijeg i olujni vjetrovi!

Published in BiH


Na području Sarajeva i Tuzle očekuje se novih 15 centimetara snijega, a na okolnim planinama i naseljima biće i do 30 centimetara

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za dijelove BiH gdje se sutra predviđaju veće snježne padavine i vjetrovi koji će duvati brzinom do 70 kilometara na čas.

Posebno će biti otežana situacija u planinskim dijelovima gdje će, na već postojeći, pasti dodatnih 30 centimetara snijega.

Prema podacima s mape meteoalarma, u Višegradu i Foči očekuje se novih 30 centimetara snijega u gradu, dok se u planinskim dijelovima očekuje i do 50 centimetara, prenosi agencija Srna.

Na području Sarajeva i Tuzle očekuje se novih 15 centimetara snijega, a na okolnim planinama i naseljima biće i do 30 centimetara.

Na području Mostara očekuju se udari vjetra do 70 kilometara na sat, a izdato je upozorenje i za područje Trebinja gdje se očekuje vrlo jak sjeveroistočni vjetar s olujnim udarima od 65 kilometara na sat.

U Livnu će biti vrlo niska temperatura i udari vjetra jačine između 50 i 70 kilometara na sat, što će dodatno pogoršati već tešku situaciju.

Nastava je već bila odgođena u osnovnim i srednjim školama, a sela su odsječena od svijeta.

Na području opštine Glamoč zbog snježnih nanosa proglašeno je stanje elementarne nepogode, a snijeg je viši od metra.

Na području opštine Bosansko Grahovo sva sela su pod snijegom koji je doseže i do metar visine.

Istočna Bosna