03
Januar

Ubica s bijelom kapuljačom ispalio rafal u Miloša Ostojića

Published in BiH

Nakon ubistva on je pobjegao u nepoznatom pravcu

Miloš Ostojić (30) iz Istočnog Sarajeva ubijen je u profesionalnoj likvidaciji ispred njegovog noćnog kluba „Sparta“ u noći između utorka i srijede.

Prema saznanjima Srpskainfo, Ostojića je ispred kluba sačekala nepoznata osoba koja je na glavi imala bijelu kapuljaču. Čim je Miloš izašao iz svog džipa „BMW X5“, ubica je na njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a tri su ga pogodila. Zadobio je povrede karlice i preminuo je na putu do bolnice.

Izvor blizak istrazi ispričao je da, prema sadašnjim informacijama, policija sumnja da je ubica vjerovatno ranije pratio Ostojića, ali i da je znao njegove planove.

– Inspektori sumnjaju da je ubica bio sakriven u blizini kluba koji je držao Ostojić i čekao ga dok dođe. Nakon ubistva on je pobjegao u nepoznatom pravcu – kaže sagovornik.

Dodao je da je u mjestu Ivanići, koji je udaljeno oko četiri kilometra, pronađeno zapaljeno vozilo s puškom, koju je vjerovatno koristio ubica.

Prema njegovim riječima, policija je juče tokom uviđaja izuzela snimke bezbjednosnih kamera kako bi pomoću njih identifikovali ubicu, kao i njegovo kretanje u noći ubistva.

Osim toga, prikupljeni su i drugi dokazi koji bi mogli pomoći u istrazi.

Još uvijek se ne zna ni motiv ubistva.

Ostojić nije bio poznat policiji po krivičnim djelima i nije bio u sukobu sa zakonom, tako da nije riječ o kriminalnom obračunu.

Policija je juče blokirala šire područje oko mjesta ubistva, a veliki broj policajaca bio je na terenu i tragao za ubicom.

Građani Istočnog Sarajeva za pokojnog Ostojića imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio vrijedan momak, pomagao je porodici, nikada ništa ružno o njemu nisu čuli.

 

Autor: Srpska Info

Istočna Bosna