14
Decembar

Haotično stanje na putu M-17, satima zarobljeni u koloni

Published in BiH

Čitatelji javljaju da čekaju od 16:30 u koloni, a krenuli su prema Mostaru ili Prozoru

Na magistralnom putu M-17 Konjic-tunel Ivan (Bradina), kako javljaju čitatelji N1, vlada haotično stanje. Pojedini vozači koji su krenuli prema jugu Bosne i Hercegovine vratili su se prema Sarajevu.

 

Čitatelji javljaju da čekaju od 16:30 u koloni, a krenuli su prema Mostaru ili Prozoru.

Posljednje informacije iz bihamka kažu da je na magistralnom putu M-17 Konjic-tunel Ivan (Bradina) počelo propuštanje vozila iz pravca tunela Ivan, dok vozila iz pravca Konjica još uvijek stoje.

Zbog popriječenog teretnog vozila otežano se saobraća na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče, kod mjesta Goliješnica.

Uspostavljeno je saobraćanje regionalnim putem R-445 Nemila Zenica. Duge su kolone vozila, pa molimo vozače da voze u koloni i ne pretiču druga vozila.

Trenutno je na snazi zabrana saobraćanja za teretna vozila na području Romanije.

Na većini puteva u višim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose, na pojedinim dionicama visine do 50 cm. Izdvajamo put Livno-Bosansko Grahovo-Strmica. Sniježnih nanosa ima i na putu Livno-Šuica. U nižim predjelima kolovoz je mokar i djelimično zasniježen. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i da na put ne kreću bez zimske opreme.

S obzirom da se očekuju intenzivnije sniježne padavine i jači udari vjetra, rad zimskih službi podiže se na veći stepen pripravnosti. Također, policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, upozoravaju iz Bihamka.

Istočna Bosna