08
Decembar

Totalni raspad Pavićevog DNS-a, večeras ostali bez dva kompletna opštinska odbora

Published in BiH

Svi će političko djelovanje nastaviti u novoj političkoj partiji okupljenoj oko Nedeljka Čubrilovića i grupe bivših poslanika DNS-a.

Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza /DNS/ u Gradišci donio je večeras jednoglasnu odluku o istupanju iz te stranke i pristupanju novoj političkoj partiji koja će biti okupljena oko Nedeljka Čubrilovića i grupe bivših poslanika DNS-a.

“Iz DNS-a su istupile i članice Aktiva žena, kao i članovi Organizacije mladih DNS-a i svi će političko djelovanje nastaviti u novoj političkoj partiji”, rekao je dosadašnji predsjednik gradiškog DNS-a Vladimir Janković.

DNS su napustila i tri odbornika te stranke u Skupštini opštine Gradiška, koji će ubuduće djelovati u okviru nove političke partije, kao i dva načelnika u odjeljenju u opštinskoj upravi Gradiška i dva direktora javnih ustanova.

I Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Kotor Varoš donijelo je večeras jednoglasnu odluku o istupanju iz te stranke i pristupanju novoj političkoj partiji, koja će biti okupljena oko Čubrilovića i grupe bivših poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Iz DNS-a su istupile i članice Aktiva žena, kao i članovi Organizacije mladih DNS-a i svi će političko djelovanje nastaviti u novoj političkoj partiji na čijem će se čelu nalaziti Čubrilović.

DNS su napustila i tri odbornik te stranke u Skupštini opštine Kotor Varoš, koji će ubuduće djelovati u okviru nove političke partije, kao i svi funkcioneri DNS-a iz Kotor Varoša na lokalnom i na republičkom nivou.

Raspad stranke Marka Pavića počeo je, podsjećamo, nakon što je njihov koalicioni partner SNSD krenuo u čistku njihovih kadrova odmah nakon što su završeni oktobarski izbori.

Last modified on subota, 08 Decembar 2018 14:19

Istočna Bosna