11
Novembar

Diplomate Francuske i Njemačke sutra u Sarajevu na seminaru o izgradnji mira

Published in BiH

Međunarodni seminar „Izgradnja mira, 1918.-2018.“ sa mladima iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Francuske održava se u Sarajevu od 7. do 12. novembra i to povodom obilježavanja stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata.


Dvadeset studenata iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Francuske će proučavati na ovom seminaru lekcije iz Prvog svjetskog rata radi bolje izgradnje mira u Evropi i svijetu, i to kroz razmjenu mišljenja, razgovore sa istoričarima i predstavnicima civilnog društva u Bosni i Hercegovini, navodi organizator sminara.

 

U ponedjeljak 12. novembra francuski ambasador u Bosni i Hercegovini Gauillaume Rousson i otpravnik poslova ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini Christian Sedat, učestvovaće u završnom dijelu seminara zajedno sa ostalim učesnicima.

 

Projekt organiziraju Youth Initiative for Human Rights Bosnia and Herzegovina i Forum ZFD Bosnia and Herzegovina, u saradnji sa ambasadama Njemačke i Francuske u Bosni i Hercegovini, i uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Njemačke i Francuske misije za obilježavanje stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

IB.com/FENA

Istočna Bosna