03
Januar

Mehmedović predstavio novu stranku 'Naprijed'

Published in BiH

Donedavni visokopozicionirani član SDA Šemsudin Mehmedović večeras je u Domu kulture u Tešnju predstavio novoosnovanu stranku "Naprijed".

Na osnivačkoj skupštini Općinskog odbora "Naprijed" prisustvovalo je više od 300 članova, koji su izabrali radno tijelo i saslušali izlaganje lidera Mehmedovića, koji je predstavio ciljeve i planove.

 

"Sjećam se kada smo 1990. godine u Tešnju osnivali SDA... Na zgradi pošte je bila grupa onih koji su tada gubili vlast i skandirali su 'Nemojte nas dijeliti'. Vrlo je interesantno to kakva je to poruka. Insistiranje na jedinstvu, na podvalama, nepoštenim stvarima, je licemjerno. Jedinstvo se može graditi samo na istini, pravdi, pomirenju, pozitivnim stvarima koje društvo i čovjeka čine čovjekom", kazao je Mehmedović, uz dodatak da očekuje od javnosti da u ovom političkom projektu prepozna novu politiku jer su, kako kaže, na temelju političke platforme "Nova bosanska politika" odlučili napraviti stranku bez afere i repova koji opterećuju prošlost bilo koga.

 

"Nastojat ćemo u rukovodstvu i prilikom predstavljanja ove stranke imamo mlade ljude koji nisu bili u politici, a koji imaju životnog iskustva da preuzmu odgovornost upravljanja zajednicom", kazao je Mehmedović.

 

Dodao je da njegova platforma NBP podrazumijeva i Savez bosanskih stranaka kojima je interes države na prvom mjestu te da u njoj ima mjesta i za SDA, ako su s time saglasni.

 

"Svako ko nema hipoteka je dobrodošao da pomogne. Prva riječ i poglavlje u našoj platformi je država. Svako ko bude imao ambicija da pomogne na tom putu je dobrodošao. Tu je cijela plejada starijih političara koji svojim znanjem i iskustvom pomognu, ali u vrhu želim mlađe ljude. Svako ko prihvati političku platformu NBP, što da ne bude dio Saveza", pojasnio je Mehmedović.

Na kraju je naglasio da "Naprijed" želi biti drugačiji i da želi insistirati na dijalogu i razgovor sa svima koji nešto znače ovoj zemlji.

Istočna Bosna