15
Novembar

Ćamil Duraković u posjeti premijeru i ministrima Vlade TK

Published in BiH

U planiranim posjetama svim kantonima koji graniče sa povratničkim općinama u entitetu Rs, potpredsjednik tog entiteta Ćamil Duraković danas je posjetio Tuzlanski kanton gdje se sastao sa premijerom TK Irfanom Halilagićem i ministrom za rad, socijalnu politiku i povratak Fadilom Alićem, te ministrom privrede Edinom Durakovićem i njihovim saradnicima.

 

"Mnogo je zajedničkih tema, a premijeru Halilagiću i građanima Kantona sam zahvalio na dosadašnjoj podršci, odličnoj saradnji i konkrednoj pomoći Bošnjacima u entitetu Rs.

 

Posebnu zahvalnost sam izrazio za zdravstvene usluge koje UKC Tuzla nesebično pruža našim povratnicima.

 

Opredjeljeni smo da našu saradnju dodatno inteziviramo u svim oblastima, a posebno u razvojnim i održivim projektima koji će povratnicima, posebno u istočni dio BiH omogućiti bolje uslove za život i opstanak na ovim prostorima", napisao je na svom Twiter profilu potpredsjednik Rs Ćamil Duraković.

 

Za ministra rada, socijalne politike i povratka u Vladi TK, Fadila Alića, današnja posjeta potpredsjednika Rs Ćamila Durakovića, kako je izjavio za Politicki.ba, "višestruko je značajna".

 

"Zaista mi je drago što smo imali priliku danas razgovarati sa potpredsjednikom entiteta Rs i razmjeniti mišljenja kako sistemski pomoći povratnicima koji su odlučili da žive u svojim prijeratnim domovima.

 

Čuli smo probleme sa kojima se povratnici susreću i smatram da moramo svi činiti više da se stvore uslovi da oni koji su se vratili u gradove i općine u kojima su nekad živjeli da mogu živjeti od svog rada. Prije svega mislim, potrebno je stvarati uslove sigurnijeg zaposlenja, bilo da stvaraju neki svoj biznis, bilo da dobiju priliku zaposlenja u nekom privrednom subjektu.

 

Dogovorili smo se da uskoro održimo još jedan sastanak", kazao je za Politicki.ba ministar Alić.

Istočna Bosna