14
Juni

Uhapšen otac dječaka koji je pucao na nastavnika u Lukavcu, pretresaju mu kuću

Published in BiH

Policijski službenici uhapsili su oca dječaka koji je jutros pucao na nastavnika u Osnovnoj školi "Lukavac Grad" u Lukavcu, potvrđeno je za Klix.ba. Kako saznajemo, dječak je pištolj pronašao na tavanu kuće, a oružje je pripadalo njegovom preminulom djedu.

 

Naime, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, po naredbi nadležnog suda i tužilaštva obavljaju pretres porodične kuće u Lukavcu te je uhapšen otac djeteta koje je jutros pucalo u nastavnika u Osnovnoj školi "Lukavac Grad"."Otac je osumnjičen za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika i za krivično djelo iz člana 72 Zakona o oružju i municiji TK (Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje)", kazao nam je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

 

Istražitelji će obaviti kriminalističku obradu nakon čega će ovo lice biti predato u nadležnost Tužilaštva gdje će se poduzimati dalje radnje u odnosu na osumnjičenog.

 

Kao što je poznato, jutros se u Lukavcu odvio krvavi čin, kada je maloljetnik s pištoljem u rukama došao u Osnovnu školu Lukavac Grad, iz koje je ranije izbačen zbog neprimjerenog vladanja.

 

Po ulasku u objekat on je nekoliko hitaca ispalio prema nastavniku engleskog jezika Nedimu Osmanoviću, koji obavlja i funkciju pomoćnika direktora škole.

 

Osmanović je tom prilikom zadobio po život opasne povrede te je hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli gdje su ga ljekari dva puta oživljavali.

 

Kako nezvanično saznajemo, učenik je pištolj pronašao na tavanu porodične kuće, a ova vrsta oružja pripadala je njegovom preminulom djedu. Po proceduri, oružje je dječakov otac trebao predati policiji, što nije učinio.

Istočna Bosna