29
Mart

Stigao odgovor iz Granične policije BiH na Dodikov poziv na direktno kršenje zakona

Published in BiH
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras da će državljani Srbije kojima je zabranjen ulazak u BiH jer predstavljaju prijetnju po sigurnost ulaziti kada su u smjeni na graničnim prijelazima Srbi.
 
 
Ovaj flagrantan poziv na kršenje zakona za Klix.ba je prokomentarisao glavni inspektor i savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman.
"Sastav uposlenih u Graničnoj policiji BiH odražava nacionalni sastav stanovništva u BiH, tako da ni u jednom segmentu naše službe ne postoji jednonacionalni sastav. Ali važnije od svega toga stoji činjenica da su policijski službenici Granične policije BiH bez obzira na svoju nacionalnu pripadnost opredjeljeni da sprovode zakone, a ne nezakonite naloge bilo kog političara", izjavio je.
 
 
 
Lider SNSD-a je najavio da će pronaći modus kako da zaobiđe zakone BiH i zabranu ulaska osoba koje predstavljaju prijetnju sigurnosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH.
 
 
"Kada se neko najavi da dolazi iz Srbije mi ćemo pokušati da to bude kroz smjenu kada rade Srbi i tako ćemo to rješavati. Ali ako je to intencija, odlično su uspjeli. Mi to nismo htjeli. Ako hoće imat će igru", poručio je Dodik.

Istočna Bosna