16
Februar

Stiže zatopljenje: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja februara

Published in BiH

Danas će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana

 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i centralnim područjima.

 

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -3 stupnja, Sokolac 2, Bihać, Drvar, Livno i Sanski Most 3, Banja Luka, Bugojno, Jajce, Prijedor i Sarajevo 4, Doboj, Srebrenica, Tuzla i Zenica 5, Bijeljina, Gradačac i Trebinje 6, Zvornik 7, Grude i Mostar 8 stepeni . Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznoiso 941 milibara, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo se mijenja.

 

Danas će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni.

 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 10 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

PROGNOZA ZA NAREDNA TRI DANA

 

četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

 

petak će Bosni biti umjereno oblačno, uz postupno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu do 17 stepeni.

 

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u subotu. Tokom dana, se očekuje padavine. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

 

PROGNOZA DO KRAJA FEBRUARA

 

Od 17. februara do kraja mjeseca prognozira se stabilno vrijeme bez padavina sa natprosječno visokim temperaturama zraka.

 

Uz stabilno i vedrije vrijeme, od 17. februara, očekuje se i blagi porast temperatura zraka, pa se u Bosni tokom jutra, prognozirane vrijednosti minimalnih temperature zraka očekuju od četiri do devet, u Hercegovini od osam do 13, maksimalne u Bosni kretaće se od 11 do 16, u Hercegovini od 13 do 18 stepeni.

Istočna Bosna