29
Januar

DIJAKOVA SELMA ZADNJE DANE PROVELA U SAMOĆI: UMRLI SU SVI KOJI SU MI ZNAČILI

Published in BiH

Selma Borić, žena kojoj je Vlado Dijak posvetio stihove kultne pjesme Bijelog dugmeta, umrla je u 92. godini.

 

Vijest o njezinoj smrti na Facebooku je objavio Željko Bebek koji ju je obilazio, a zajedno su proslavili i njezin 90. rođendan u august 2019. godine.

 

Selmu je Vlado Dijak upoznao davne 1949. godine kada je, kako mnogi svjedoče, bila najljepša djevojka u Zenici.

  • Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: ‘Selma, ne naginji se kroz prozor – ispričala je o svom susretu s Dijakom.

On joj nikad nije priznao ljubav, a ona je starost i smrt dočekala usamljena u Zagrebu.

 

Međutim, Selma je dobro pamtila dan kad je čula pjesmu Bijelog dugmeta na ploči. Selma je bila na A strani, a na B strani nalazila se pjesma “Da sam pekar”. Pjesmu je čula s kolegicama u uredu i nije mogla vjerovati da je Vlado Dijak napisao stihove o njoj.

1975. godine bila je na koncertu Bijelog dugmeta, a nakon svirke prišla je Goranu Bregoviću i rekla mu da je ona “ta Selma”.

Selma je posljednje godine života provodila u samoći i svakog novinara koji je razgovarao s njom zvala je na kavu.

Ekipi s banjalučkog portala Nostalgija jednom je prilikom rekla da samuje i da su umrli svi koji su joj nešto značili.

  • Samujem kao svaka starica. Voljela bih da malo dođete u Zagreb jer vas iz Banje Luke posebno volim. Rijetko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve – rekla je tada, prenosi Index.hr.
 

Istočna Bosna