28
Avgust

Nurkić je sinoć predvodio sjajne Zmajeva, pogledajte sve njegove poene

Izabranici selektora Adisa Bećiragića pokazali su potpuno drugo lice u odnosu na meča sa Crnom Gorom i u grotlu Skenderije uspjeli su savladali olimpijske viceprvake 

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u drugom kolu drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo večeras u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija nakon dva produžetka pobijedila reprezentaciju Francuske sa 96:90.

 

Izabranici selektora Adisa Bećiragića pokazali su potpuno drugo lice u odnosu na meča sa Crnom Gorom i u grotlu Skenderije uspjeli su savladali olimpijske viceprvake.

 

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Nurkić sa 21 poenom i devet skokova, Roberson sa 18, Musa sa 17 i Halilović sa 12 poena, dok su Francuze predvodili Fournier sa 24 i Yabusele sa 16 poena.

 

“Znali smo da je Francuska sjajna reprezentacija sa sjajnim igračima. Odigrali smo sjajnu utakmicu. Imamo mladu reprezentaciju i sretan sam kako smo odigrali”, kazao je nakon utakmice Jusuf Nurkić.

 

Na pitanje da li je ovo jedna od najvećih pobjeda u dresu reprezentacije, odgovorio je:

 

“Sigurno. Za BiH je velika pobjeda kada dobijete drugu državu na svijetu. To su fenomenalni igrači. Mislim da je bila fenomenalna utakmica i za navijače i za BiH”.

 

Dodao je i da su ih navijači nosili do pobjede.

 

“To nam je nedostajalo, ta konekcija između nas i navijača s obzirom da smo mi dvije sedmica zajedno. Nekad je potrebno da imate dobru utakmicu sa dva ili tri produžetka da imate to iskustvo kao ekipa koja nije dugo igrala zajedno”, zaključio je Nurkić.

Fiba je na svojim zvaničnim internet kanalima objavila kratku snimku učinka Jusufa Nurkića protiv Francuske. Uživajte…

 

Istočna Bosna