26
Januar

Senad Ćosić bh. fudbalski talenat iz Švicarske prihvatio poziv mlade bh.reprezentacije

 

U švicarskom nogometu omladinaca postoji jedan veliki talenat koji ima bh. korijene i o kojem ćemo sigurno još čuti. Senad Ćosić nam dolazi iz Yverdona,a vuče korijene iz Bosne i Hercegovine tj.iz Bratunca. On je rođen 2007.godine i mnogi koji ga poznaju predviđaju mu blistavu karijeru.

 

Trenutno igra za FC Yverdon Sport. Prošao je sve omladinske selekcije te je trenutno član U-14 kantonalne selekcije. Kaže da je s velikom radošću primio poziv mlade bh.reprezentacije te konačno nastavio da sanja san tj.da jednog dana bude novi Ibišević ili Džeko.

 

 
 

Svi koji poznaju Senada dive se njegovoj upornosti, njegovom nogometnom umijeću, a veliki broj trenera, skauta i nogometnih stručnjaka su primijetili da se radi o izuzetnom talentu kojeg treba u njegovom daljem radu i razvitku podržati. Prije dvije godine niko nije ni pomislio da će se Senad razviti u jednog pravog golgetera.

Sa veoma dobrom fizičkom spremom i građom , Senad je idealan igrač za više pozicija. Ima jak šut, sa obje noge. Pored nezavidne tehnike, Senad posjeduje urođenu brzinu, pa 100 metara pretrci za samo nekoliko sekundi, što ne mogu ni neki fudbaleri sa dugogodišnjim igračkim stažom. Senad igra na poziciji napadača, po potrebi je i lijevo krilo, veoma jakog karaktera. Trenutno je prvi strijelac omladinske lige, osvojio je mnogobrojne turnire gdje je pokupio epitete najboljeg igrača raznoraznih turnira širom Švicarske.

 

Yverdon važi za jedan od rasadnika bh.talenata, uz Ćosića poziv je dobio i njegov klupski kolega Naid Muminović koji igra na poziciji centralnog beka za razliku od Senada smirenog je i mudrog karaktera , takođe naš podrinjac. Senadovi roditelji dolaze iz mjesta Blječeva kod Bratunca, a dugi niz godina žive i rade u Švicarskoj. Senad je takođe dobijao znakove od mlađih selekcija Švicarske reprezentacije, ali slušao je srce te izabrao domovinu svojih roditelja. Selektor Igor Janković je dobio respektabilno pojačanje u napadu. Ćosić i Muminović nastupaju zajedno od 4-te godine, počeli su u lokalnoj Fc Bosna Yverdon, ali svojim radom i talentom otišli dalje tj.dobili su poziv od švicarskog drugoligaša Fc Yverdon Sport, te nimalo ne sumnjamo da će ovaj dvojac da ostave veliki trag u bh.reprezentaciji.

 

 

Ovaj put naglašavamo, da skaut u Yverdonu N.A (ime poznato redakciji) nije spavao , te je posao odradio vrhunski, isporučio je bh.reprezentaciji nekog novog Ibiševića, Salihovića,Muratovića…

 

 

U ime našeg portala želimo poželiti svu sreću svijeta ovim momcima , te se nadamo da neće biti jedini iz ovog omalenog grada sa kantona Vaud (Vo).

Autor: Muradif Mehmedović

Last modified on srijeda, 26 Januar 2022 22:18

Istočna Bosna