Tim sa Otoke je trijumf pobjegao sa dna tabele, a tuzlanski premijerligaš nije bio zadovoljan načinom na koji je sudio glavni arbitar susreta Zoran Grbić, koji je dosudio dva penala za domaći sastav.

 

Tuzlaci su izdali saopćenje za javnost nakon današnjeg poraza u kojem su sebe umjesto sedme pozicionirali na peto mjesto na tabeli, a već neko vrijeme u Tuzla Cityju su nezadovoljni suđenjem Grbića.

 

- Nakon još jedne lakrdije u režiji Zorana Grbića, primorani smo da se oglasimo i da pitamo, do kada će trajati njegovo besramno suđenje i do kada će se takvo dijeljenje nepravde tolerisati? - pitaju se u redovima Tuzla Cityja na početku saopćenja.

 

- Sa nevjericom iz utakmice u utakmicu gledamo i svjedočimo sramnom suđenju Grbića, u zadnjih nekoliko mečeva na duelima Tuzla Cityja. Zato pitamo Komitet za takmičenje i Komitet za suđenje, do kada će tolerisati suđenje Grbića na štetu našeg kluba?

 

Pitamo se da li Grbiću smeta naš grb ili nešto drugo, pa da iz utakmice u utakmicu sudi na našu štetu što ima za posljedicu direktan uticaj na rezultat, kao što je to bilo danas na Otoci - zaključuju Tuzlaci.

 

U tuzlanskom premijerligašu razočarani su to te mjere da su Grbiću ponudili pomoć za edukaciju i usavršavanje.

 

- Također, ako Grbić nema mogućnosti da ide na dodatne sudijske edukacije, može se obratiti našem klubu jer mi podržavamo usavršavanje i sportskih klubova i pojedinaca u sportu. A sve u cilju kako ne bi napravio štetu drugim klubovima, jer Tuzla Cityju više neće biti u prilici da sudi, s obzirom da ćemo tražiti njegovo izuzeće.

 

I na kraju se pitamo je li suđenje na našu štetu počelo kada smo odbili Grbićevo "reketiranje", da je on u stanju napraviti razliku na terenu za bilo koji tim za koji se odluči? - vodi se u saopćenju kluba iz Tuzle.

 

U Tuzla Cityju očito ne priznaju današnji poraz, pa su odlučili kreirati vlasititu tabelu, na kojoj su na petoj umjesto na sedmoj poziciji.