22
Avgust

Pet stvari na koje mladenka mora paziti kada bira vjenčanu kumu

Mladenkina desna ruka kod priprema za vjenčanje i na samom vjenčanju njena je vjenčana kuma. Kako biste za “čuvaricu” svoga braka izabrali prijateljicu stvorenu za tu ulogu, saznajte na što bi svaka mladenka trebala obratiti pažnju kada bira vjenčanu kumu.
 
 
Tokom planiranja vjenčanja vjenčana kuma bit će vam prijateljica, osoba od povjerenja, pomoćnica, ali prije svega neko na koga se možete osloniti u trenucima kada će vam svega biti previše.
 
 
1. S njom vas veže zajednička prošlost
 
 
Za vjenčanu kumu izaberite prijateljicu koju poznajete godinama i s kojom ste puno toga proživjeli. Prijateljicu koja je vidjela mnoge vaše dobre, ali i loše trenutke. Neka to bude osoba koja vas stvarno poznaje i koja zna kako ste odrasli i sazreli tokom godina. Vjenčana kuma mora biti osoba koja ima mjesto u vašem srcu.
 
 
2. U kontaktu ste
 
 
Vjenčana kuma mora biti osoba s kojom ste u kontaktu, a ne neko s kime se dugo niste vidjeli ni čuli. Ako se i ne viđate tako često, ali redovno razgovarate telefonom ili Skypeom to je u redu, ali ako se ne sjećate kada ste zadnji put okrenuli njen broj telefona, bolje je da za vjenčanu kumu izaberete drugu osobu. Izaberete li osobu s kojom vas veže dugogodišnje prijateljstvo, a s kojom i danas imate redovano kontakt, to će biti najbolji izbor.
 
 
3. Razumije vas
 
 
Svako od nas ima svoje “mušice”, a svaka buduća mladenka tokom planiranja vjenčanja u nekom trenutku doživi baš takvo ćudljivo raspoloženje. Vjenčana kuma mora biti neko ko vas razumije i ko zna kada je trenutak da vas savjetuje i bude vam podrška, a kada da vas – ostavi na miru. Zadnje što želite je da se osoba koja bi vam trebala biti oslonac uzruja zbog vašeg ponašanja. Treba vam neko ko stvarno razumije vas i vaše želje.
 
 
4. Želi vam pomoći
 
 
Tokom planiranja vjenčanja vaša vjenčana kuma bit će vam prijateljica, osoba od povjerenja, pomoćnica, ali prije svega bit će neko na koga se možete osloniti u trenucima kada će vam svega biti previše. Kada birate vjenčanu kumu to mora biti neko za koga znate da će vam pomoći i ko će biti uz vas u svakoj situaciji.
 
 
5. U njenom društvu ste opušteni
 
 
Vjenčana kuma mora biti neko s kime se možete dobro nasmijati, ko poznaje vašu ljubavnu priču i vašu prošlost, neko s kime se možete zabaviti, ali i iskreno razgovarati o ozbiljnim stvarima. Vjenčana kuma neka bude ona prijateljica uz koju ste opušteni. (tl)

Istočna Bosna