14
Avgust

Hoće li se Srđan Rankić ponovo kandidirati za načelnika Bratunca?

Published in Istočna Bosna

“Jedino je Rankić iz organa vlasti uspio da pomete sve do jednog Bošnjaka”.

86F47874-6C01-4931-A32D-FB9D08819DC7.jpg

Almasa Hadžić

Vehid Dedić, odbornik (SDA) u Skupštini općine Bratunac u izjavi za Politicki.ba potvrdio je da će konačni rezultati o ishodu referenduma o opozivu načelnika Bratunca Srđana Rankića biti poznati 18. augusta. 

„Datum je to do koga će biti prebrojani glasovi onih koji su glasali u odsustvu. 

Ne vjerujem da će ti glasovi išta promjeniti u korist Rankića, premda  Rankićeve političke "sluge" pokušavaju dezinformacijama unijeti neki nemir među ljude pričajući kako će on ostati na vlasti. 

Meni je drago  da su Bošnjaci, kao rijetko kada kad su u pitanju neke političke odluke, ovog puta bili jedinstveni i nisu dali da ih zbune kojekakvi Rankićevci“, kaže za Politicki.ba Vehid Dedić. 

 

Tačno je, navodi Dedić da je nekoliko Bošnjaka sa prostora Bratunca, nudeći glasačima novac, lobiralo da se na referendumu glasa za ostanak Rankića na vlasti, ali su im ponude, u samo nekoliko slučajeva, prihvaćene. 

"Rankić je skoro etnički očistio organe uprave. 

Riječ je o čovjeku sa samovoljom kakvu do danas nismo vidjeli. U prošlosti ni jedna općinska garnitura, bez obzira koja srpska partija je imala većinuvlast nije pravljena bez Bošnjaka. 

Jedino je Rankić iz organa vlasti uspio pomesti sve do jednog Bošnjaka", kaže Dedić. 

Prema propisima, izbori za novog načelnika Bratunca moraju se održati  šest mjeseci od dana proglašenja rezultata referenduma o izglasavanju nepovrenja Srđanu Rankiću. 

Navodno, Rankić najavljuje da će se ponovo kandidirati za načelnika Bratunca.

Last modified on nedjelja, 14 Avgust 2022 12:04

Istočna Bosna