12
Oktobar

JEZIVI SNIMCI IZ KONJEVIĆ POLJA: SUTRA VELIKA AKCIJA KAKO BI SE POMOGLO UNESREĆENIM JAŠIĆIMA

Published in Istočna Bosna

Požar koji je izbio jučer u 17:10 sati sati na objektima "Jašić komerc" u Konjević polju kod Milića, uništio je dva sprata, dvije kuće, površine 250 metara kvadratnih.

 

 

Vatra je ugašena oko 19.05 sati, a u gašenju požara učetvovalo je pet vatrogasnih vozila i 13 vatrogasaca iz Bratunca, Milića i Vlasenice, kao i mještani.

 

  • Dragi prijatelji i komšije. Sutra je radna akcija kod naših komšija Jašića. Već ste upoznati šta se desilo, valja ići dalje i živjeti. Sutra mogu doći svi koji su fizički spremni da se očisti postojeća šteta, skine krov, sa sobom ponesite alata šta ko ima. Ko ima neku mehanizaciju, trak
  • tor, kamion može biti u kontaktu sa gazdom objekta da se vidi koliko je potrebno toga. Komšije, prijatelji koji su majstori će biti pozvani naknadno kada bude stigao materijal da se čim prije zašaluju ploče i prekrije novi krov. Zbog vremenskih uslova potrebno je reagovati čim prije. U video prilogu vam objavljujemo trenutno stanje objekta, što je najbitnije da je živa glava i da su svi dobro, sve će se nadomiriti – objavljeno je na Facebooku.

Video možete pogledati OVDJE.

Istočna Bosna